Este important sa dai tot ce poti. Cele 5 clipuri de mai jos se afla printre cele mai reusite reclame ale anului – o spun specialistii si publicul, dupa cum se vede din zecile de milioane de vizualizari. Ce au in comun aceste filmulete publicitare?

1. Neymar este un fotbalist dintre cei mai buni. Tatal sau il incurajeaza inainte de joc. “Jocul de dinaintea jocului” are, in versiunea video lunga, aproape 29 de milioane de vizualizari. De ce atrage? Pentru ca are poveste. Pentru ca transmite vibratie.

Neymar - the game before the game

2. “Fata asta poate” este un alt exemplu care a inspirat aproape 9 milioane de oameni. Fetele obisnuite pot. Fie ca alearga, boxeaza, inoata sau lovesc mingea, isi pastreaza identitatea, puterea si atractivitatea.

Fata asta poate - this girl can

3. Increderea unei fete se zdruncina serios in timpul pubertatii. “Ca o fata” poate avea semnificatii diferite – de la deradere la slogan comercial pentru 59 de milioane de vizualizari online. Sensibilitatea rezoneaza cu toata lumea. Rescrie regulile.

ca o fata - like a girl

4. “Nu-i pat ca acasa” spune si arata ca, oricat de mare, de comod sau cochet, niciun pat nu-i ca acasa. Visele par a fi surprinse intr-o reclama care curge printre nori sau zboara printre povesti, cu vocea care insoteste calatoria magica, pana la trezire.

nu-i pat ca acasa

5. Si baietii au vise. La un moment dat, devin barbati. Parintii si mai ales tatii reactioneaza diferit la primul bal, la prima iesire la film sau la o inghetata cu o fata. Mamicile vor sa-i pastreze baieti, tatii vor sa-i vada deveniti barbati. Cantecelul satiric are peste 10,7 milioane de vizualizari.

baiat sau barbat

Toate aceste reclame au personaje: oameni cu trairi, vise, sperante. Te poti identifica cu oricare, poti intelege ce simt ei, rezonezi. Povestea lor te misca, iti genereaza emotie, reactie, dispozitie. Te poarta intr-o calatorie interesanta, lina, placuta.

Promovarea are ca scop sublinierea unor beneficii pentru cei carora li se adreseaza. Marketingul are ca scop usurarea alegerilor, in fata unei multitudini optiuni. Cumparatorii reprezinta publicul tinta pe care aceste productii artistice isi propun sa-i convinga.

Influentarea alegerii este mai mult emotionala si mai putin rationala. Unele seminte incoltesc si rodesc, fara sa bagi de seama. Orice mesaj publicitar de succes respecta aceste lucruri si, mai ales, isi respecta clientii.

Regulile aplicate cu succes in clipurile video pot fi preluate si in alte tipuri de campanii – povestile scrise farmeca imaginatia copiilor, ca si vocile oamenilor care le citesc. Miscarea poate fi sugerata. Cine tine cont de oamenii din fata sa, castiga.

Este important sa dai tot ce poti. Fata asta poate. Motivarea este subinteleasa. Inspiratia este simtita, fara a fi vazuta. Cele 5 calatorii ti-au aratat un alt fel de promovare. Ti-au spus povesti cu oameni, celebri sau obisnuiti. Devenirea unui baiat – celebru sau obisnuit. Povestea unor fete. Tu care esti?