Este important sa iti reincarci bateriile facand ceea ce iti place, macar o mica parte din timpul tau. Intr-o situatie ideala, alege o cariera legata de ceea ce-ti place cel mai mult sa faci si ceea ce te pricepi sa faci.

Recunoasterea, ca sportiv, vine din satisfactiile victoriilor si aprecierile publicului, odata cu constiinta lucrului bine facut. Conteaza mult sa ramai cu picioarele pe pamant. Campioanele mondiale ale handbalului juvenil sint romance!

Procesul este continuu, itin poti propune sa evoluezi, devenind mai bun, prin rezultatele tale. Dupa ce termini “junioratul” (inclusiv la locul de munca), stacheta se ridica. Prin pregatire, acumulezi mai multe mijloace de a-ti imbunatati performantele.

Pe de alta parte, dincolo de pasiune, conteaza sa faci ceea ce iti asigura o anumita liniste, prin implinirea unor nevoi si a unor dorinte. Uneori, alegi sa faci un lucru mai bine platit, chiar daca iti place mai putin, chiar daca ai prefera sa dedici mai mult timp si mai multa energie lucrurilor si activitatilor care te pasioneaza.

Faci aceasta alegere mai mult sau mai putin voit. Ieri, un film vechi, de prin anii ’50, arata oameni diferiti si reactiile fiecaruia, in fata unui cec de un milion de dolari.

Deseori, criteriile de selectie sint subiective. Acelasi lucru se intampla si la interviul de angajare.

Iti supun acum atentiei un alt film interesant, cu destule pilde. Una dintre ele este de inspiratie biblica si plina de semnificatii, cat se poate de valabile in fiecare zi din viata. Are legatura cu alegerile pe care le faci, atunci cand decizi sa angajezi, atunci cand cineva decide sa te angajeze sau doar sa te invite la un concurs de oferte.

Pilda este “Multi chemati, putini alesi”, iar filmul din care am extras urmatoarele randuri este “Moneyball”, din 2011:

“Putini pot intelege ce se intampla in mintea acestui tanar, pentru a-si da seama daca are cu adevarat incredere in ceea ce este in stare sa faca. L-au luat pentru abilitatile sale, insa apoi trebuie sa aiba succes, pentru a capata incredere. Si, odata ce capata incredere, va fi pe calea cea buna. Iei o decizie bazandu-te pe ceea ce vezi, iti asumi riscul si, daca esuezi, mergi mai departe. Multi chemati, putini alesi.” 

Aceste randuri se refera la recrutarea unui jucator de baseball, insa sint la fel de adevarate si pentru un candidat care se prezinta la un interviu pentru un loc de munca sau pentru un vanzator care cauta sa convinga un potential client sa cumpere de la el.

Tu ai incredere ca vei fi cel ales? Pe ce te bazezi, ai facut o lista cu beneficiile pe care le oferi, motivele pentru care sa fii cel ales, abilitatile si talentele care te diferentiaza, avantajandu-te?