Reclamele false au istoria lor și se trag din cele mai vechi timpuri. Câștigul ușor, mirajul faimei sau al puterii au atras mereu personaje dintre cele mai dubioase. Capcanele s-au înmulțit, pe măsură ce numărul de oferte a crescut și criteriile de selecție au devenit tot mai fine. Sub asaltul atâtor reclame, de unde să știi cine este autentic și cine apelează la publicitate falsă?

Un exemplu recent este ilustrat în Săptămâna Financiară, implicând coloși din farmaceutică, unde există norme severe, supraveghere și concurență. Așa cum poți citi aici, derapajele pot scăpa de sub control. Din acest motiv, se organizează colocvii, conferințe și dezbateri serioase, menite să filtreze abuzurile și să evite extremele. În fond, publicitatea falsă provoacă pagube colaterale și efecte pe termen lung, din scăderea încrederii, care-i afectează și pe cei serioși.

În unele cazuri, datorită avalanșei și presiunii pieței, reglementările rămân în urma frecvenței cu care apar noutățile. În astfel de situații, cade în sarcina cumpărătorilor și a vânzătorilor să facă ei înșiși curățenie, pe cont propriu, fără să mai aștepte intervenția unor autorități. Astfel de informații pot fi primejdioase, la rândul lor, dacă au caracter vag, cum apar în exemplul de aici.

În fine, este interesul celor onești să-i elimine din breaslă pe cei dubioși, demascându-i și avertizând publicul despre ei, arătându-le cum să deosebească produsele autentice de cele ascunse în spatele unor manevre de publicitate falsă. Această există pentru că există lăcomie și lipsă de scrupule. Însă, cu câteva repere și criterii de selecție, poți găsi soluțiile potrivite pentru dorințele tale.

Un astfel de eveniment va avea loc în februarie, având ca temă suplimentele alimentare. Piața de publicitate Tv este inundată de produse de acest gen și este nevoie de ordine, pentru a elimina pericolele inerente abuzurilor de vitamine și suplimente, înghițite fără rețetă, de-a valma, cu efecte imprevizibile pe termen lung. Uneori, se ajunge în instanță, iar daunele și despăgubirile pot fi gigantice.

Așadar, evită excesele, extremele și abuzurile, care pot deregla metabolismul și pot duce chiar la îmbolnăviri cronice. Încearcă să pătrunzi în spatele reclamei, informându-te despre posibile reacții adverse, consultându-ți medicul și verificând sursa produselor pe care vrei să le cumperi, înainte de a lua o decizie. Participă la evenimente, citește sau urmărește opiniile specialiștilor cu rezultate confirmate în timp, cu reputație serioasă, care rezistă la tentații efemere. Discerne între publicitatea reală și orice formă de publicitate falsă!