De ce crezi ca sintem atat de captivati de video? Un criteriu destul de important, pentru alegerea unui telefon mobil, este legat de capacitatea video a camerei. Intr-unul dintre articolele mele recente, preluam o fotografie a unui jurnalist, care compara doua cadre din Piata Sfantul Petru din Roma, unul din 2005, iar celalat din 2013. Diferenta esentiala este numarul de camere vizibile in fotografie, asa cum erau ele folosite de cei din piata pentru a imortaliza momentul.

Impactul cel mai mare asupra consumatorilor (cel putin aparent) este obtinut prin clipuri video. Acest lucru se reflecta si in costurile pe care firmele promovate sint dispuse sa le plateasca pentru a produce astfel de reclame video si apoi pentru a le difuza la ore de maxima audienta. Indiferent ce reactie avem fiecare, atunci cand stirile, filmul, emisiunea preferata sau meciul se fragmenteaza prin inserarea unor reclame, cert este ca lumea le vrea – cel putin vanzatorii.

Imaginile video pot transmite mult mai rapid si mai eficient o serie de informatii vitale catre consumatori, generand senzatii, emotii si reactii vii (adica actiune) de cele mai multe ori. Sigur, scopul vanzatorului care se promoveaza este sa obtina anumite reactii, un anumit gen de actiune (de impuls), care sa-l favorizeze, fata de optiunile alternative. Una dintre optiunile alternative fiind inclusiv aceea de a nu avea nicio reactie… lucrul cel mai ingrijorator pentru vanzator, din motive de randament si de masurare a eficientei banilor investiti intr-un astfel de mijloc de comunicare, in format video.

de ce vrem video

Vrem video si vrem sa alegem noi ce, cand si cat sa urmarim. Cam greu, mai ales pentru ca productiile video costa… Oare? Am scris despre costurile in continua scadere pentru productii video aici. Este si firesc, cu o varietate atat de mare de camere de filmat accesibile la costuri rezonabile, cu YouTube, Vimeo si alte site-uri pe care clipurile incarcate pot ajunge senzatii virale, efectiv peste noapte, facandu-i celebri (uneori si bogati) pe autorii lor.

Viitorul este video, deja este prezent si pe telefoanele mobile, deseori chiar in transmisiuni directe, la calitate buna si chiar foarte buna, fara sa coste o avere. Sint tot mai multi artisti, care mai de care mai priceputi regizori si actori in propriile productii video online…