Un consultant îți poate oferi soluții prin cunoștințele și experiența de care dispune, te poate scuti de greșeli costisitoare, te poate ajuta să faci alegerea cea mai bună, atunci când ai cea mai mare nevoie. Faptul că face acest lucru zi de zi și an de an îl pune în poziția privilegiată de a putea să-ți arate o imagine mai clară și mai completă, să-ți ofere o opinie independentă și obiectivă, să-ți facă o evaluare precisă a costurilor, riscurilor și avantajelor.

Cum alegi cel mai bun consultant?

Principala însușire a unui consultant este capacitatea de a inspira încredere. Într-o lume care comunică enorm, printr-o mulțime de mijloace extrem de accesibile unei mase uriașe de oameni, încrederea se câștigă greu și se pierde ușor. Astfel, încrederea devine extrem de valoroasă.

Cel mai bun consultant poate fi foarte scump, la prima vedere. Compară costul de a-l angaja cu costul de a lucra fără asistența lui, compară riscurile și evaluează potențialele câștiguri – fie în bani, fie în timp fie în altă unitate de măsură adecvată situației tale.

Să zicem că Valeriu vrea un credit de nevoi personale. La cine apelează? Culege informații de la mai multe bănci, compară condițiile și cerințele, ia o decizie. Acest proces cere timp, oarecare pricepere și energie. Odată luată decizia, își asumă și consecințele, fără cale de întoarcere.

Valeriu poate apela GRATUIT la un consultant. Acesta-i va adresa o serie de întrebări, care să-l ajute să-și prezinte argumentele într-o manieră profesionistă, avantajoasă pentru Valeriu, care va beneficia de o sinteză comparativă a ofertelor disponibile, reducându-și riscurile în mod considerabil.

Să zicem că Andreea are de făcut plăți internaționale, care presupun schimb valutar. O preocupă costurile, compuse din comisioane de operare, diferențe de curs și taxe. Dacă alege singură, își asumă integral riscurile de tranzacționare, atât ca termen de livrare, cât și ca decontare efectivă.

Și pentru Andreea există un consultant potrivit. Acesta o poate ajuta, tot GRATUIT, să aleagă cele mai bune condiții pentru nevoile ei specifice, în funcție de volum, de frecvență și de alte criterii pentru operațiunile pe care le derulează. Profesioniștii văd multe situații diferite și pot avea o perspectivă mai largă asupra opțiunilor disponibile pentru fiecare caz, în unicitatea lui.

Iordache încearcă să facă tot ce depinde de el pentru a respecta prevederile legislației fiscale, care se aplică activității lui, din care își câștigă existența. Citește mult, compară, își ia notițe și decide cum să-și planifice plățile, cum să-și organizeze registrele și evidențele fiscale, cum să-și structureze activitatea, veniturile și cheltuielile, astfel încât să poată dormi liniștit noaptea și să se poată concentra ziua asupra serviciilor pe care se pricepe să le ofere.

Totuși, este destul de mare probabilitatea să-i meargă mai bine, cu ajutorul unui consultant. Rolul lui este mai ales cel de a preveni problemele, anticipând corect riscurile și propunând soluțiile optime pentru problemele de specialitate pe care le stăpânește mult mai bine decât Iordache.

Fie că este vorba despre un consultant de resurse umane, de investiții bursiere sau imobiliare, un consultant tehnic sau unul artistic, rolul său specializat este foarte important, ÎNAINTE de a lua decizii. La medic mergi DUPĂ ce apar simptomele, un consultant le poate evita, anticipându-le și propunând măsuri de precauție, de protejare și de combatere a problemelor. Soluțiile propuse de consultant DUPĂ ce apar problemele vor fi mult mai scumpe, dar tot mai ieftine decât încercarea de a le rezolva cu metode improvizate de amatori.

Unii oameni apelează la un consultant doar din curiozitate, apoi se conving că există suficiente motive pentru a-i urma recomandările și se felicită pentru alegere. Un președinte bun are cel puțin un consultant de încredere, pentru fiecare domeniu vital!

Dacă ai nevoie de un credit și vrei să vorbești mai întâi cu un consultant, poți să mă contactezi aici și voi răspunde cu o recomandare. Dacă ai nevoie să faci plăți internaționale și vrei să alegi cea mai bună soluție, îți pot indica un consultant, fără obligații pentru tine. Fă primul pas, chiar dacă începi doar din curiozitate! Decizia finală îți aparține!