Cine definește corect succesul?

Fiecare are o motivație proprie și o definiție unică a succesului. Dacă te raportezi la criteriile universale, succesul înseamnă fie recunoaștere publică, notorietate, fie câștiguri financiare considerabile, confirmate de un număr mare de clienți sau fani, de mass-media sau de specialiștii unui domeniu de activitate.

Succesul mai poate însemna bucuria de a fi de folos celor din jur, ajutându-i și sprijinindu-i. Ideal ar fi să reușești să ai succes pe termen lung și să faci acest lucru sistematic, urmând un program, un plan, o strategie cu baze solide, cu mai mulți piloni de sprijin și mai multe motoare eficiente, gata să urce rampele cele mai dificile, să depășească obstacole, să te scoată din hârtoape.

Omul de la cârmă, care își valorifică talentul, cunoștințele și abilitățile native, are nevoie de luciditate, de cunoștințe specifice activității lui și de asumarea unor valori morale aplicate afacerii într-o manieră ușor de recunoscut și de acceptat de cei cu care interacționează, fie că fac parte din “echipaj”, fie că au rol de “pasager”.

Este important să clădești relații puternice, durabile și profitabile, pentru a consolida succesul, folosind instrumentele adecvate, într-o combinație determinată de criteriile de performanță cele mai relevante, astfel încât eventualele turbulențe din mediul social-economic să te afecteze cât mai puțin, protejându-te de furtuni, pregătindu-ți rezerve și clădind pe fundații bine turnate, fără compromisuri de calitate.

Succesul atrage succes și dăruind vei putea răspândi îmbunătățirile pe care le poți aduce vieții comunității tale, inclusiv cu beneficii pentru generațiile viitoare, ducând mai departe, rafinând și perfecționând zestrea moștenită, netezind cărările și descoperind lucruri noi.

Cum se distribuie succesul?

Asociază-te cu alți oameni de succes, urmează-le principiile morale sănătoase adoptându-le și dezvoltă-le, promovează-le și perpetuează-le cu generozitate. Cei care vor beneficia de succesul tău vor fi cei mai apropiați susținători și cei mai înfocați promotori, deseori fără să ceară nimic în schimb.

Recunoaște-le rolul important, mulțumește-le și recompensează-le fidelitatea. Acceptă greșelile și cere-ți iertare, corectează și despăgubește peste măsură, în cel mai scurt timp. Implică-te în acțiuni caritabile, voluntariat, cauze sociale, culturale sau evenimente sportive.

Succesul este scutit de monopoluri. Învață continuu și ajută-i și pe alții să învețe. Împarte surplusul cu cei din jur. Fă recomandări și schimburi, din proprie inițiativă sau la cerere. Dacă ai nevoie acum de mai multe idei, folosește butonul de contact. Dacă ai un prieten, partener sau cunoscut care are nevoie acum de ajutor, de resurse sau caută idei, recomandă-i această colecție de articole. Ar fi un prim schimb de informații utile. Spor!