… sau cum a contribuit un elev mediocru la destramarea Uniunii Sovietice

Lowell Wood atribuie cititului intens abilitatea sa de a trece de la un subiect la altul, de a face asocieri ce conduc la inventii. Admiterea la facultate i-a reusit cu cele mai slabe rezultate. A intrat doar pentru ca s-a bazat mai mult pe aptitudini, decat pe informatii si cunostinte acumulate.
Wood a doborat recordul american al numarului de patente de inventie inregistrate, cu cel purtand numarul 1,085 din 7 iulie 2015. Mai are inca peste alte 3,000 de inventii, care asteapta certificarea Biroului de Marci si Inventii din S.U.A.
Este ca si cum mi s-ar preda teoria inotului si apoi as fi aruncat in apele unui rau involburat”. Refuza sa faca liste cu ce are de facut, chiar si atunci cand merge la cumparaturi. Daca uita sa ia ceva, zice savantul, “imi trag o urecheala zdravana”.
Daca vrei sa gasesti acum o solutie pentru problemele pe care le intampini in dezvoltarea ta personala sau a afacerii tale, gasesti aici raspunsul lui.

 

“Daca faci o greseala, nu numai ca ar trebui sa eviti sa repeti acea greseala, ci sa sa nu mai faci acel gen de greseli inca o data. Acesta este un concept mult mai important pentru a imbunatati performanta umana la nivel individual”.
La 74 de ani, genialul inventator este platit sa gandeasca si sa orchestreze echipe internationale pentru a crea si dezvolta produse cum ar fi casti de protectie, sisteme de livrare a medicamentelor, reactoare nucleare eficiente – orice se adreseaza unei nevoi presante.
Este astrofizicianul care in anii ’80 a condus proiectul de dezvoltare a laserelor menite sa protejeze Statele Unite de rachetele sovietice, ca parte a programului de aparare Star Wars. Este un paleontolog autodidact si specialist in computere.
Citeste la primele ore ale zilei din cele peste treizeci de jurnale stiintifice la care este abonat fidel. Spune ca fara ele ar fi pierdut, pentru ca viteza cu care apar noutatile, schimbarile si informatiile inerente evolutiei este uriasa.
In articolul dedicat de Bloomberg personalitatii sale, Bill Gates spune ca “Nu este important cat de mult stie, ci modul in care functioneaza creierul sau. Isi ofera libertatea de a vedea problemele intr-un mod diferit de oricine altcineva.
Cu siguranta, abundenta de idei care inca asteapta sa fie testate este infinita, iar posibilitatile depasesc limitele imaginatiei. Recent, un astfel de exemplu are legatura cu viteza luminii si un studiu care confirma o teorie antipatizata de Einstein – interactiunea la distanta.
In esenta, 245 de experimente repetate demonstreaza ca este posibila interactiunea intre corpuri aflate la la distanta. Astfel, este modificata perceptia asupra fizicii cuantice. Era clasica a teoriilor era necesara, acum este depasita.
Cititul intens, din domenii diferite, este esential pentru a progresa. Mai mult, este esential pentru a tine pasul cu evolutia moderna, stiintifica si tehnologica. Pregatirea este un exercitiu continuu. Creierul si muschii au nevoie de training. Dezvoltarea abilitatilor depinde de training.

 

Abilitati si informatii

Monotonia si repetitivitatea au rolul lor, insa progresul este caracterizat de varietate si continuitate. Perseverenta cu care este pregatita si testata o anumita abilitate poate determina rezultate spectaculoase in timp extrem de scurt.
Trainingul presupune exersarea unor deprinderi, dobandirea unor abilitati noi, dezvoltarea unor aptitudini existente. Activitatea este dinamica si presupune interactiune, informatiile au cursivitate logica, fara a fi predate mecanic, monoton, stereotip.
Iata cateva dintre temele pe care le poti intalni intr-un program profesionist de training:
– Comunicarea scrisa
– Limbajul corpului
– Vorbirea in public
– Prezentarile convingatoare
– Leadershipul
– Concentrarea prin obiective
– Dezvoltarea planului personal de actiune
– Intrebarile eficiente
– Determinarea prioritatilor
– Vanzarile telefonice, online si fata in fata
– Relatiile cu clientii
– Negocierea
– Intampinarea obiectiilor si rezolvarea reclamatiilor
– Motivarea si delegarea in management
Cel mai prolific inventator are nevoie sa se hraneasca permanent cu idei, sa citeasca si sa acumuleze informatii. Si biroul lui Einstein era plin de carti deschise in ultima lui zi de viata. Cel mai important lucru este sa stie sa aplici ideile, sa le combini, sa le conectezi in mod eficient, practic si util. Reusesti prin exercitiu, prin training. Tu de ce ai nevoie?