Cele 5 intrebari sistemice care pot sa-ti schimbe viata sint preluate dintr-un articol al lui David Frey, pe care l-am citit recent aici.5 intrebari sistemice

Ca intreprinzator, recomandarea lui David Frey este sa parcurgi aceste intrebari de cateva ori si sa incerci sa le raspunzi.

In cele ce urmeaza, traduc, adaptez si comentez articolul lui, deosebit de util si suficient de concis. Chestionarul cu cele 5 intrebari sistemice iti poate schimba viata. Iata-l:

Noteaza cu un punctaj de la 1 (slab) la 10 (fenomenal) urmatoarele afirmatii:

__ Sistemele de marketing pe care le folosesc genereaza in mod consistent suficiente solicitari din partea unor candidati perfecti pentru a deveni clienti, astfel incat sa-mi ating obiectivele de vanzari, fara ca acest lucru sa depinda intotdeauna de mine, personal.

__ Sistemele de vanzari pe care le aplic transforma in mod consistent in clienti numarul maxim de candidati specifici nisei mele de piata, fara ca acest lucru sa depinda intotdeauna de mine, personal.

__ Sistemele de relatii cu clientii pe care le utilizez sint in mod consistent peste asteptarile clientilor mei perfecti din piata nisa specifica mie, fara ca acest lucru sa depinda intotdeauna de mine, personal.

__ Sistemele mele financiare produc in mod consistent rapoartele financiare necesare pentru a asigura profitabilitatea afacerii mele, fara ca acest lucru sa depinda intotdeauna de mine, personal.

__ Sistemele de leadership pe care le implementez produc in mod consistent membrii productivi si fericiti ai echipei, care iubesc ceea ce fac si implinesc viziunea si misiunea firmei mele, fara ca acest lucru sa depinda intotdeauna de mine, personal.

__ Scor total.

Evident, autorul trage o concluzie legata de scorul total, pe care te las sa o descoperi in articolul lui, daca vrei sa te convingi. Presupun ca poti sa-ti dai seama unde vrea sa ajunga.

Esential mi se pare faptul ca aceste intrebari sistemice reprezinta o provocare serioasa pentru orice intreprinzator, care se gandeste la dezvoltarea afacerii sale si la schimbarile pe care are nevoie sa le faca.

Scopul unei afaceri este ca EA sa lucreze pentru TINE, in loc sa fie invers – cum este, deseori cazul. Raspunsurile la intrebarile de mai sus te ajuta sa gasesti caile pe care sa le urmezi pentru a-ti recastiga libertatea.

Ultima intrebare pe care o adresez celor care isi doresc sa lucreze cu mine are o structura asemanatoare cu ideea de baza acestui articol. Cat de mult iti doresti sa … (un obiectiv specific), pe o scara de la la 1 (minim) la 10 (maxim)?

Poti primi ajutor doar daca iti doresti si ceri ajutor, doar daca arati ca ai nevoie de ajutor, in cele mai multe situatii, nu numai in afaceri.

Un chestionar precum cel de mai sus este o oglinda foarte buna. Cele 5 intrebari sistemice pot fi 9 sau 27 si la fel de bine pot fi 89 sau peste 200. Important este sa constientizezi importanta sistemelor fundamentale pentru orice afacere.

Incepe cu 5 intrebari. Pe masura ce avansezi, poti adauga alte si alte intrebari, care sa detalieze analiza pe care o faci, ajutandu-te sa vezi rezultatele cu precizie microscopica.