Unele dintre urmatoarele 124 de recomandari pentru inceperea unei afaceri sint perfect valabile si daca ai deja o oarecare experienta.

Aceste idei vin de la oameni care au avut experiente directe si personale in aceasta directie, lansandu-se si administrand cu succes afaceri pe cont propriu. Unele se repeta, lucru care subliniaza importanta anumitor actiuni.

Sursa in limba engleza se afla aici, unde este si articolul complet. Spre deosebire de articolele din trecut, de aceasta data urmeaza doar un foarte scurt rezumat. Pentru articolul complet, viziteaza linkul de mai sus.

In articol, vei gasi si fotografiile celor 18 autori citati, impreuna cu un link catre propriile lor afaceri sau proiecte. Daca vrei o traducere completa sau vrei sa-ti spui si tu parerea, trimite comentarile tale, folosind formularul de la final.

Cu siguranta, ca si pana acum, cand citesti aceste randuri iti exprimi preferintele pentru fapte in loc de vorbe. Cu alte cuvinte, apreciezi mai mult recomandarile celor care au trecut la actiune. Iata, in continuare, cateva dintre ele. Lectura placuta si utila!

– Defineste clar „de ce” (…iti doresti inceperea unei afaceri)

– Fa-ti un plac practic, pe care sa-l urmezi, in locul unui plan de afaceri pretentios, greu de inteles si de aplicat

– Fa ca banii sa circule – fluxurile de bani sint pentru o afacere ca un circuit sanguin pentru corpul uman

– Gandeste-te la un maraton, nu la un sprint

– Enunta clar valoarea produselor/serviciilor tale si cuprinde-o in 15-20 de secunde

– Invata continuu

– Pune fundatii temeinice

– Nu te teme sa ceri ajutor

– Alege recomandarile pe care le urmezi si le aplici (verifica, testeaza, masoara)