Etichete pentru toate situatiile.

De exemplu: sa prepari acasa mancarea micutului tau este o cale foarte buna sa economisesti bani.  Se reduce cantitatea de gunoi si materiale reciclabile pe care o produci atunci cand cumperi mancarea gata preparata.

Foloseste un aparat de etichetare personal Dymo Letratag pentru ingredientele puse in mancare si pentru cutiile de depozitare.  Este foarte usor de utilizat, iar casetele cu banda se schimba foarte usor. Dymo face etichete din plastic albe sau colorate care foarte rezistente in timp. Le pui pe recipientele pentru alimente si le poti spala in masina de spalat vase, fara sa-ti faci griji ca acestea se vor dezlipi, disparea sau scoroji.

Pentru pastrarea mancarii copilului foloseste cutii de buna calitate, care sa se inchida bine si sa nu fie nocive. Eticheteaza fiecare cutie cu numele copilului si cu data la care a fost preparata mancarea. Gata si cu pachetelul de mancare. Toti vor sti al cui este si  cand a fost preparat.

Etichetele din plastic raman pe recipiente chiar si dupa ce au fost depozitate in congelator, incalzite în cuptorul cu microunde si au fost spalate de mai multe ori in masina de spalat vase!

Foloseste un aparat de etichetare pentru mai multe proiecte de organizare acasa sau la birou.

Poti pune etichete pe mai multe lucruri decat ai putea crede. Sunt disponibile mai multe tipuri de benzi (plastic, hartie, metalizata, Iron-On – pentru aplicat cu fierul de calcat) intr-o gama mare de culori: alb, rosu, galben, albastru, verde chiar si transparent.

Iata o lista cu cele mai frecvente utilizari:

  1. Etichete pentru recipiente cu mancare

Foloseste etichete din plastic pe recipientele de hrana pentru copii. Daca prepari harna pentru mai multi copii, diferiti ca varsta, pune etichete cu numele lor, tipul de mancare si in ce zi le-ai pregatit sau congelat. Chiar si dupa expunerea la congelator, cuptor cu microunde sau masina de spalat vase, etichetele de plastic raman lipite.

  1. Recipiente goale din plastic – ambalaje de la alte produse pe care le-ai consumat, dar ti-a placut cutia si ai pastrat-o

Pune etichete pe cutiile golite (de produsele care s-au aflat initial in ele) si refoloseste-le in timpul calatoriilor tale pentru cafea, condimente, cereale de diferite tipuri, biscuiti. Nu vrei sa iei din greseala cutia cu cafea atunci cand copilul tau vrea cereale sau biscuiti.

  1. Sticle de voiaj

Pune etichete din plastic pe sticlele de calatorie. Aceasta este o modalitate excelenta de a impiedica spalarea corpului cu lotiunea de plaja. Cati dintre purtatorii de ochelari merg cu ei pe nas atunci cand fac dus? Etichetele din plastic sunt rezistente la apa și raman lipite chiar dupa mai multe contacte cu apa in cabina de dus.

  1. Lacate pentru biciclete si cheile lor

Pune etichete din plastic pentru a sti care este lacatul de blocare al bicicletei tale si care sunt ale copiilor. In acest fel vei evita sa incerci mai multe chei pana sa o gasesti pe cea care se potriveste. Daca pui aceaasi eticheta si pe chei te-ai scos! Nu iti recomad sa pui pe lacatele cu cufru o eticheta cu codul cu care il deschizi. J Etichetele din plastic sunt impermeabile, durabile si nu se vor dezlipi.

  1. Cosurile de gunoi si cele de reciclare selective

Stiu, vei spune “la ce folos sa colectam selectiv daca atunci cand firmele de salubritate ridica deseurile menajere le pun la gramada in masini?” Ma gandesc, totusi, ca vremurile se vor schimba. Oricum cosul cu deseuri din hartie, metal sau sticla trebuie dus mult mai rar (doar cand se umple) decat de cosul cu deseuri menajere. Etichetele sunt rezistele la procesul de curatare al cosurilor de gunoi.

  1. Produsele de curatenie

Vrei sa nu mai scoti de sub chiuveta 10 recipienti pana sa il gasesti pe cel care iti trebuie? Pune o eticheta pe gatul sticlei cu tipul suprafatei caruia ii este destinat. Asa ajungi cel mai rapid la solutia pentru curatat geamurile!

    7. Pune etichete pe hainutele copiilor si termini cu certurile dintre ei.

Esti parinte si ai multi copii? Foloseste Dymo Letratag impreuna cu etichete Iron-On. Tiparesti etichete cu numele fiecarui copil si le lipesti cu fierul de calcat in interiorul hainutelor. Astfel cei mici vor sti fiecare a cui este haina pe care o cauta in dulap. Cel mai bine ar fi sa aplici etichetele in partea din spate sus a hainutei, unde gasesti si etichetele puse de producator.

Multe curatatorii chimice ar trebui sa renunte la “celebrele” etichete prinse de lenjerii cu capse care iti gauresc materialul…dar asta este o alta poveste.

   8. Organizeaza-ti camara

 Ti s-a intamplat sa vrei dulceata de visine (pentru clatite – preferatele mele) si sa nimeresti borcanul cu dulceata de cirese? Ai vrut ketchup picant si l-ai desfacut pe cel dulce, pentru copii? Ce faci acum cu 2 borcane desfacute?

Inainte de venirea iernii, toate gospodinele isi doresc sa pregateasca borcane cu muraturi cat mai diverse si apoi sa le puna in camara. Daca vrei sa iti aranjezi borcanele cu muraturi astfel incat sa gasesti intotdeauna exact ce cauti, trebuie sa le etichetezi. Aplici etichete pe fiecare borcan cu continutul acestuia si apoi asezi borcanele pe categorii.

  1. Condimentele din bucatarie

 Ai multe tipuri de condimente, dar de fiecare data cand ai nevoie de un anumit tip de condiment, iti este greu sa faci diferenta intre ele? Pune fiecare tip de condiment intr-un borcan transparent si aplica  etichete pe fiecare borcan cu numele condimentului.

Esti la dieta si trebuie sa iti faci ceaiuri diferite? Cum le recunosti usor pe toate? Folosesti Dymo Letratag si etichete din plastic sau hartie.

  1. Etichetarea prizelor acasa sau la birou

“Conform art. 39 (9.f) din Legea Securitatii si Sanatatii in Munca (legea 319/2006), constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei nerespectarea reglementarilor de securitate si sanatate in munca privind prevenirea accidentelor prin electrocutare la executarea, exploatarea, intretinerea si repararea instalatiilor si a echipamentelor electrice, precum si pentru prevenirea efectelor electricitatii statice si ale descarcarilor atmosferice.”

Noile reglementari PRAM ne obliga sa avem etichetate prizele cu etichete pe care sa specificam valoarea tensiunii de lucru. La noi cica trebuie sa avem 230V (asa este specificat in  contractul de furnizare a energiei electrice). Poti merge la un market specializat sa iti cumperi etichete gata tiparite sau poti sa ti le faci singur. Te ajuta Dymo Letratag si etichetele albe, transparente sau colorate, in functie de culoarea fatetelor prizelor, intrerupatoarelor!

  1. Ordonarea cablurilor si a alimentatoarelor

Ai patit vreodata sa scoti din priza stecherul gresit si sa inchizi televizorul in timp ce urmareai meciul preferat sau mai rau, sa inchizi calculatorul colegului de birou care nu avea salvat documentul in care lucra?

Scapi usor de aceste probleme daca etichetezi cablurile si alimentatoarele aparatelor pe care le folosesti.

  1. Organizarea de evenimente 

Te asteapta nunta anului si tocmai ti-au venit invitatiile de la tipografie. Cu numele tiparite gresit! Nu mai ai timp sa faci altele. Repari usor aceasta situatie neplacuta cu Dymo Letratag si cu etichete potrivite la culoarea invitatiilor.

Se intampla des ca unii dintre cei care au fost invitati la fericitul eveniment, desi au confirmat prezenta anterior, sa  anunte ca nu mai pot ajunge. Cardurile cu locurile lor la masa au fost deja scrise. Situatia se rezolva rapid . Faci etichete noi si le aplici direct pe card, ascunzand vechile nume.

Nu stii ce cadou sa ii iei unui apropiat? Fa-i cadou un aparat de etichetat!

Este genul de cadou pe care nu ai da bani, dar ai fi foarte bucuros sa primesti unul!

Vezi video: https://www.youtube.com/watch?time_continue=24&v=v8-Tk9W5DSQ

https://www.youtube.com/watch?v=Sjq9l3Qp_c8

Tu unde l-ai mai folosi? 

Sfatul de final! Eticheteaza imprimanta de etichete ca sa fii sigur ca nu o pierzi!