Dumnezeu sa-i ierte pe cei care si-au trait ultima noapte din viata intr-un infern ucigas de flacari, fum si groaza… Dumnezeu sa aline durerea celor care sufera dupa nenorocirea tragica din 30 octombrie. Doliul national de 3 zile ar trebui sa inceapa cu o noapte in care toate cluburile, discotecile sau barurile sa fie inchise… sau deschise doar pentru priveghere.

Romania trece prin clipe de groaza si consternare, dupa ce 27 de oameni, cei mai multi tineri, au pierit in suferinte chinuitoare, iar altii se zbat inca intre viata si moarte, cu arsuri si rani infioratoare. Incendii si catastrofe in cluburi s-au mai intamplat, insa pana acum se intamplau la altii, romanii le vedeau la televizor, fie din S.U.A., fie din India sau Israel.

Lumanare

Lumanare

Urmatoarele zile ar putea sa ne aduca, in clipele de reculegere nationala, povesti despre salvari miraculoase, maini intinse spre ajutor, gesturi anonime si colective de solidaritate umana, care sa ajute si redefinirea valorii romanilor.

In lume, multe cluburi, discoteci sau baruri au o singura intrare/iesire, au stropitoare care nu functioneaza, stingatoare iesite din garantie, materiale inflamabile si flacari deschise la fiecare pas… si multe au succes, au public, este plin de oameni, tineri, inzestrati fizic si inteligenti. Totusi, cand instinctul de supravietuire intra in actiune, nimic altceva nu mai conteaza.

Azi ar trebui ca toate cluburile, discotecile si barurile sa fie inchise, iar clientii lor sa le faca o vizita, lasand o lumanare in fata intrarii/iesirii…

Pace sufletelor tuturor!