Desi ma dau tanar, imi amintesc de vremurile in care orice legatura intre telefonie si televiziune tinea de domeniul stiintifico-fantastic. Internetul inca nu exista decat, eventual, in vocabularul codificat al unor spioni militari… Ma rog, exagerez un pic, insa in 1985, de exemplu, era o retea minuscula de calculatoare.

Am aflat ce inseamna sa ai adresa de email in 1998, iar web designerii imi inspirau cam acelasi respect ca si geniile fizicii moleculare. Azi, firme gigant care se concureaza in toate tarile, se bat in oferte combinate de telefonie – fixa si mobila – Internet si televiziune, oferite la pachet in schimbul unui abonament lunar.

Chiar daca ne intoarcem doar cativa ani in timp, sa zicem nu mai mult de cinci, asa ceva era destul de greu accesibil, fie din motive tehnice, fie datorita costurilor ridicate. Azi vorbim de sateliti ca de ceva obisnuit. Serialul Startrek a implinit 46 de ani, iar comunicatiile si scannerele din film sint, mai toate, banale. Mai ramane doar sa ne teleportam…

In fine, divertismentul fiecaruia depinde de gust si de dispozitia de moment: poate fi luat de pe Internet, de la televizor sau prin intermediul unor programe instalate in telefonul mobil. Presimt ca, in viitorul apropiat, telefoanele de azi vor deveni piese de muzeu.

Vom comunica prin Skype si alte programe over IP, cu un marketing suficient de bun, incat sa aiba succes. Deja, o mare parte din viata sociala se desfasoara online. Descarcam o multime de programe si aplicatii de pe Internet, atat pe computere, cat si pe telefoane mobile.  Acum vreau sa ma refer la alte forme de divertisment– televiziune si film.

Simt ca imi baga cineva mana in buzunar, cand stau toata vara pe o seceta cumplita de divertisment, numai si numai pentru ca televiziunile intra in bugetul de avarie estival, cu reluari peste reluari, emisiuni si filme deopotriva, fara niciun fel de jena.

N-ar trebui sa intru si eu in acelasi regim estival si din punct de vedere al abonamentului pe care il platesc firmei de televiziune, fie ea prin cablu, fie prin satelit? Cine face cui un favor? Vara nu platesc! Sociologic vorbind, sigur ca dependenta de televizor este nociva. Insa, mai ales in perioade de criza, importanta divertismentului este de netagaduit.

Problema mea este ca, si atunci cand vreau sa petrec doar doua ore relaxat in fata televizorului, butonez degeaba la telecomanda, fie ca sint canale de film, de cultura generala (geografie, istorie, natura) sau programe publice. Toate dau reluari. Pana la urma, oamenii deschid televizoarele si in concediu, nu-i asa?

Ce daca sint la mare sau la munte, seara tot vreau sa am ce sa vad la televizor, de calitate, proaspat, in locul reluarilor. Iar la cinema ruleaza filme de care nu se apropie nici supraveghetorii de sala… Concertele sunt si ele mai lesinate decat de obicei si mai putine.

Ajunge cu reclamatiile. Una este sa te plangi de ceva, fara sa faci nimic ca sa rezolvi situatia si altceva este sa cauti solutii. Ei bine, despre asta scriu, de fapt: solutii. Bineinteles, le-am gasit online, cautand pe Internet si entuziasmandu-ma, atunci cand am gasit ceva care sa-mi placa.

Am trecut prin incercari neplacute, insa pana la urma am iesit in castig. Asa cum firmele au gasit solutii, punand la pachet telefonia, televiziunea si Internetul, am gasit si eu surse de divertisment alternative, care sa le inlocuiasca pe cele obosite, cu reluari si tot felul de conditionari. Daca tot platesc, macar sa primesc ce vreau eu, nu ce vor altii!

Inainte sa-ti spun exact despre ce este vorba, recunosc din capul locului ca voi face reclama pozitiva unor servicii online de transmisiuni video, de televiziune si film. Sunt alternative la televiziunea prin cablu sau prin satelit, pe baza de abonament. Sunt solutii mai bune pentru filme integrale, descarcate legal si la calitate excelenta, pe care le vezi cand vrei.

Toata vara am cautat site-uri care sa-mi permita sa urmaresc filme bune sau sporturile care ma intereseaza, fie Campionatul European de Fotbal, fie probe de la Olimpiada de la Londra. In mesajul urmator iti voi dezvalui care sint aceste solutii pe care le-am gasit online si ti le recomand. Vreau sa te poti bucura si tu de ele. Pe curand, cu vesti bune!