La șase luni de la aplicarea GDPR, organizațiile întâmpină dificultăți la implementarea cerințelor pentru protecția datelor. Așa cum detaliază și acest articol, unele dintre cele mai mari companii au fost surprinse de incidente de securitate.

Șirul continuă cu Microsoft, amendat în Olanda, LinkedIn în Irlanda și un (alt) furnizor de servicii social media, amendat în Germania cu 20,000 de Euro, conform acestei știri, publicate de IAPP.

Astfel, raportul autorităților olandeze detaliază o serie de riscuri, cu informații utile pentru orice organizații, care pot învăța din din greșelile altora, să se protejeze și să evite incidentele și sancțiunile.

De asemenea, raportul autorităților din Irlanda, detaliază aici multe informații interesante, de la numărul de plângeri primite (1,249) în perioada 1 ianuarie – 25 mai, față de 2,642 în tot anul 2017, până la exemple detaliate de investigații derulate în mai multe sectoare de activitate, cuprinse într-o listă de sumar la final.

Concluziile privind implementarea GDPR pot fi legate eficient de o informare și instruire continuă în dinamica protecției datelor personale, cu acțiuni concrete, măsuri tehnice și organizatorice specifice și controale necesare, pentru a respecta reglementările și pentru a reduce riscurile. Succes!