Inteligența artificială (A.I.) este tot mai des cap de afiș al știrilor din tehnologie. Până de curând rezervate pentru „tocilari”, informațiile abundente au atras atenția tot mai multor doritori de profit, curioși și… mari investitori. Printre aceștia se numără Apple, Amazon, Facebook și Google, care se încălzesc achiziționând companii din domeniul tehnologiei A.I.

Un articol scris de Lisa Calhoun pentru Inc, disponibil aici, în limba engleză, oferă câteva exemple de companii cu astfel de activități. Unele se dedică previziunilor pentru vânzări, interfețelor vocale, rapoarte financiare sau meteorologice bazate pe agregarea datelor, altele caută să evalueze mai bine candidații aflați în căutarea unui loc de muncă sau să profileze potențialii clienți.

Conform celor de la Fortune, impactul revoluției A.I. asupra economiei mondiale va fi enorm. Articolul lor de aici se referea la estimările PwC și la studiul CB Insights, care a selectat 100 de astfel de companii din domenii diverse de aplicabilitate pentru inteligența artificială.

Printre acestea se află 6sense, Afiniti, Amplero, Infer, InsideSales, Mintigo, (vânzări), Conversica, Gong, Invoca, (marketing), Appthority, CrowdStrike, Cybereason, Darktrace, Endgame, Obsidian Security, SparkCognition, Versive (securitate cibernetică) și multe altele, din domenii ca sănătate, tehnologie auto, servicii financiare, robotică, etc.

Ele pot fi surse excelente de inspirație pentru a genera idei de marketing pe care să le adaptezi pentru tine, cu succes. Multe dintre aceste firme au pornit timid. Apoi, au atras investitori importanți pentru a-și finanța activitățile și pentru a crește susținut.